måndag 14 februari 2011

Alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag firas den 14 februari. Den kallas också Valentindagen eller Sankt Valentins dag då den har sitt ursprung i traditioner som kom till kring helgonet Sankt Valentin i Frankrike och Enland. Kopplingen till romantik och kärlek uppkom först under medeltiden. Den äldsta bevarade valentinhälsningen är från 1477, då den unga Margery Brew skickade en hälsning till sin trolovade som hon kallade sin "worshipful and well beloved valentine". I Sverige har firandet av Alla hjärtans dag inte förekommit i någon större utsträckning förrän på 1960-talet, då det började mest av kommersiella skäl och påverkan utifrån. Men det tog tid innan firandet blev mer än det hjärtformade gelégodiset.

Har skapat armband i olika material med symbolen för kärlek, först ett romantiskt därefter ett tuffare svart och sedan lite roligare sk funky look och till sist ett enkelt trähalsband.


Romantiskt armband med beiga vaxade glaspärlor och glasrondeller som skiftar i rött, Fint lås med hjärta och detaljer i tibetsilver.


Tufft elastiskt armband med svarta träpärlor, metallrör och silverhjärta. Sålt


Funky look, blandade stora pärlor i keramik och glas trädda på lintråd. 



Elastiskt armband med träpärlor och guldhjärta i glas.

1 kommentar:

  1. Hej Kristina! vilken fin smyckesblogg du har..Hälsningar Anne-Lie..:-)

    SvaraRadera